Iako je geografija zabavna kako god da se uči, iz starih udžbenih punih informacija sa tek po kojom slikom ili savremenih, zanimljivih, slikovitih, činjenica je da se kroz igru uči najlakše, bez posebnog ulaganja napora. Oni koji su voleli da igraju Riziko nikada nemaju dilemu oko geografskog položaja neke zemlje. Upamtili su sve iz čiste zabave. U tom smislu deci treba usaditi ljubav prema geografiji od najranijeg uzrasta, kroz igru i zabavu. Predlažemo vam nekoliko aplikacija koje možete koristiti za decu različitog uzrasta, od vrtića do srednje škole.

Odlična aplikacija za klince koji još nisu pošli u školu je Kids Maps App . Vaše dete ne zna još uvek dobro da govori ali se zato odlično snalazi na tabletu – to ne mora biti noćna mora. Iskoristite njegovo interesovanje da ga naučite nešto korisno. Ova aplikacija predstavlja igricu za decu, slaganje mape nalik puzlama. Dete odabere kontinent i zemlju a onda sklapa mapu od ponuđenih delova uz koje dobija pojedine zanimljivosti o zemlji čiju mapu sastavlja. Aplikacija se lako koristi, zabavna je, šarena i održava dečiju pažnju. Postoji mogućnost podešavanja težine igrice tako da se lako može prilagoditi napredovanju deteta.

 

 

Za malo starije đake koji se već susreću sa geografskim pojmovima i zanimljivostima kroz Svet oko nas, lektiru, stripove, crtaće, Istoriju, Geografiju i slično, uz malo poznavanja engleskog jezika predlažemo zanimljivu igricu: Geography quiz game 3D. Ova aplikacija poslužiće da na zabavan način provere svoje znanje i steknu novo o zanimljivostima iz geografije. Igricu možete koristiti u školi, za proveru znanja, kao neku vrstu kviza u kome bi se grupe takmičile a vi možete biti u ulozi voditelja kviza i pomagati im oko naziva koje možda ne  prepoznaju odmah.

 

Za naprednije đake, zaintereovane za sticanje dodatnog znanja iz oblasti geografije, koji bi uz to rado unapredili  i engleski jezik predlažemo aplikaciju WorldAtlas. Na ovom mestu učenici se mogu informisati o različitim kontinentima, zemljama, prirodnim i društvenim pojavama, ekonomiji i različitim zanimljivostima određenih zemalja. Sajt je pregledan, zanimljiv i pre svega veoma koristan. Učenicima možete zadati neki domaći zadatak ili projekat inspirisani podacima koje ova aplikacija nudi a možete i organizovati zajednički čas sa nasavnikom engleskog i tako poraditi na međupredmetnim kompetencijama, povezivanju znanja na veoma koristan i zanimljiv način.

 

Zabavna geografija za sve uzraste

Ostavite odgovor