Niste roditelj koji će svoje ambicije prenositi na dete i nametati mu izbor buduće  škole i zanimanja. Vi samo želite da ga upoznate sa različitim zanimljivim profesijama  da bi samo moglo lakše odabrati svoj put. Jedan od boljih načina za profesionalnu orijentaciju su igrice. Zabavne, dostupne, edukativne kroz koje se dete može upoznati sa izazovima, čarima, teškoćama, na primer medicine, hirurgije, hitne službe.

Igrice su napravljene za različite uzraste pa možete odabrati odgovarajuću koja će vašem detetu biti dovoljno pristupačna i izazovna.

Crazy dentist games with surgery and braces, koju možete preuzeti ovde,  je odlična igrica za mlađi uzrast, besplatna i edukativna. Osim što mogu da izvrše neki virtuelni zahvat, kroz igricu deca mogu lakše prihvatiti i odlazak kod zubara u stvarnosti a sasvim sigurno mogu razumeti i naučiti važnost higijene i zdrave ishrane.

Doctor Kids ( ovde ) je sjajna igrica u kojoj deca mogu vršiti različite preglede i intervencije i tako pomagati drugima kao pravi mali doktori. Kroz ovu igricu mogu lečiti zube, uši, oči, davati vakcine, raditi različite laboratorijske testove i pružati usluge hitne pomoći.

Za stariji uzrast, posebno učenike medicinske i zubotehničke škole preporučuemo nekoliko odličnih igrica, među kojima je i  Touch Surgery   ( ovde )  . Ova besplatna i dobro ocenjena igrica osvojila je i veliki broj nagrada pa ostaje samo da je još vi proverite. 

Uz igricu Operate Now: Hospital ( ovde ) učenici mogu izvoditi operacije ali i upravljati bolnicom, zapošljavati i obučavati novo osoblje, koristiti medicinska istraživanja i pri tom se odlično zabaviti bez stvarnog rizika po tuđe živote .

Ukoliko među učenicima ima interesovanja za nešto više od pružanja medicinskih usluga, tu je i igrica: First Aid  in case of emergency ( ovde ) kroz koju mogu vežbati različiti važne akcije u slučaju terorističkih pretnji, opasnosti od požara, vremenskih nepogoda, poplava, nezgoda na vodi i slično. Osim toga ukazivanje medicinske pomoći  u slučaju najrazličitijih problema je sastavni deo igrice.

Ko zna, možda će se jednog dana hirurške intrvencije izvoditi na sličan način, preko programa sličnih igrici pa je bolje da učenici budu u toku. 

Virtuelni lekari kao uvod u prave

Ostavite odgovor