Autori i organizatori seminara koji žele da svoj seminar predstave na ovim stranama, to mogu uraditi veoma jednostavno, ali se moraju pridržavati nekih pravila. Pravila nisu tu da nekog ograniče, već da svi seminari imaju podjednaku šansu, kao i da opis, odnosno predstavljanje seminara bude isključivo u cilju što veće informisanosti zaposlenih u obrazovanju.

Sajt UsavršiSe.rs prihvataće informacije od autora seminara, odnosno od osoba i institucija koje su zvanično navedene u Katalogu programa stručnog usavršavanja, koji je objavio ZUOV. Smatramo da su informacije iz Kataloga relevantne i da su tamo navedeni pravi autori. Uređivanje Vaše strane na ovom sajtu, odnosno strane sa Vašim seminarom, vrši tehnička služba sajta UsavršiSe.rs, kojoj je potrebno da autori pošalju informacije putem imejla.

Informacije koje šaljete mogu biti spakovane u dokument ili poslate direktno kao tekst i slike u imejlu. U slučaju da sadržaj šaljete spakovan u dokument, potrebno je da sve slike iz dokumenta pošaljete posebno prikačene uz poruku.

Tekst za sadržaj strane o seminaru:

 • Potrebno je da tekst bude na latinici. Nije bitno koji je font niti veličina u pitanju, samo je važno da je na latinici. Proverite slovne i gramatičke greške u tekstu (to ćemo i mi raditi, ali da ne propustimo nešto);
 • Nema ograničenja u broju reči i broju karaktera, ali savetujemo da broj karaktera bude između 1500 i 3500, jer je to optimalan broj karaktera za predstavljanje seminara. Savetujemo da obavezno u tekstu napomenete koristi koje će učesnici seminara imati, šta je to što odmah mogu da primene u praksi, kao i sadržaje koji će se obrađivati na seminaru. Ovo su samo saveti, a Vi možete pisati bilo šta;
 • Napišite informaciju o broju realizacije seminara u prethodnim akreditacionim ciklusima. Mi u Dodatnim informacijama unosimo informaciju o broju realizacije samo u ovom akreditacionom ciklusu, kako bi svi seminari bili pravedno zastupljeni. Mnogi seminari nisu postojali prethodnih godina pa iz tog razloga unosimo samo informaciju iz trenutnog kataloga. Informaciju o ukupnom broju realizacije koju nam pošaljete postavićemo u opisu vašeg seminara.
 • Tekst pišite u trećem licu, nemojte nikako u prvom licu. Sajt UsavršiSe.rs zadržava pravo da izmeni tekst ako tekst sadrži uvredljiv sadržaj ili sadržaj koji nije primeren obrazovnom sistemu (ovu odluku donosi uredništvo sajta);
 • Navedite autore, ali nemojte njihove biografije. Biografije možete postaviti kao linkove do onlajn portfolija autora;
 • Možete postaviti i linkove do sajtova seminara ili fejsbuk stranica seminara.

Slika za sadržaj strane o seminaru:

 • Slike moraju biti Vaše autorsko delo, odnosno morate imati dozvolu autora da koristite njegove slike. Takođe, možete koristiti i slike sa sajtova koji nude besplatne slike za komercijalnu upotrebu.
 • Širina slike mora biti u dimenzijama od 800 px do 2000 px.
 • Uredništvo sajta UsavršiSe.rs ima pravo da rasporedi slike na stranici prema svom izboru.

Video materijal za sadržaj strane o seminaru:

 • Video materijale ne šaljite kao posebne fajlove, već samo kao linkove do javnih kataloga video klipova (youtube, vimeo …).
 • Video klipovi moraju da budu na kanalu autora. U slučaju da su na tuđem kanalu, neophodno je da imate dozvolu vlasnika kanala za korišćenje.

Sve sadržaje koje nam pošaljete mi ćemo postaviti na stranicu Vašeg seminara prema Vašim željama. U slučaju da dođe do nekih promena prilikom postavljanja, uredništvo sajta će Vas kontaktirati pre objavljivanja kako biste odobrili objavljivanje informacija. Vi imate poslednju reč što se tiče informacija na stranici sa Vašim seminarom.

Prilikom slanja informacija neophodno je da navedete naziv seminara kao i broj u katalogu. Sve sadržaje nam možete poslati na adresu: lazar@usavrsise.rs

Evo nekih primera kako su autori napravili svoje strane:

Primer 1…

Primer 2 …