Vratili ste se sa ekskurzije i želite da iskoristite gomilu fotografija za stvaranje jedne nove uspomene? Planirate da neki čas odeljenjske zajednice iskoristite za sumiranje utisaka sa ekskurzije i sređivanje uspomena? A opet, sve to biste rado iskoristiti za sajt i promociju škole?

Odeljenjski osmišljavate i šaljete pozivnice za matursko veče nastavnicima i želite da budete posebni u tome? Napravite animaciju u podelite je sa drugima. Bićete posebni i originalni.

Želite da iskoristite fotografije sa praktične nastave, stručne posete za portfolio, roditeljski sastanak? Predstavljate obrazovni profil kroz prezentaciju? Sjajno!

Imamo za vas nekoliko odličnih aplikacija koje u ove svrhe možete koristiti  na lak, brz i zabavan način.

Rawshorts aplikaciju možete besplatno preuzeti ovdeIgrajte se u njoj i pravite video animacije uz muziku, različite efekte, stilove, likove.

A evo i jednog primera animacije izrađene u ovom programu :

Moovly aplikaciju preuzmite ovde  a iskoristite za kreiranje video klipova uz slike i muziku. Uživajte stvarajući korisne sadržaje za svoj predmet, odeljenje, školu, itd. 

Uz pomoć ove aplikacije možete vašim učenicima predstaviti lekciju, deo lekcije, celu temu da bi im gradivo bilo jasnije i sistematično. Teže sadržaje za razumevanje uvek je dobro prikazati uz slike, animacije a kreiranu prezentaciju možete objaviti i podeliti je sa učenicima kako bi je uvek imali kao podsetnik. Osim toga, iskoristite je za pravljenje infografika, e – čestitki, promotivnih video materijala itd. i bićete zadovoljni rezultatima.

Animoto je još jedna odlična aplikacija koju možete koristiti na svom telefonu i vrlo lako od video snimaka i fotografija napraviti video klip kojim ćete ispričati zanimljivu priču i podeliti je sa drugima.

Aplikaciju možete preuzeti ovde a onda se sa vašim učenicima u njoj igrati i praviti klipove uz muziku i odgovarajući tekst. Uostalom, mogu oni to i bez vas. Neka predstave grupno svoje utiske sa ekskurzije, praktične nastave, stručne posete a onda uživajte zajedno na jednom lepom času odeljenjske zajednice.

 

Aplikacije za izradu animacija

Ostavite odgovor