Želite da na ovakav način upoznate učenike sa ljudskim telom, sa funkcijom pojedinih organa ili sistema u ljudskom telu? Odličan izbor a pre svega lako dostupan. Preuzmite besplatne aplikacije, istražite ih, prilagodite svojim i potrebama učenika. Bićete zadovoljni a sasvim sigurno i vaši učenici.

Iskoristite odlične aplikacije u svojoj nastavi, oplemenite je i privucite pažnju učenika. Vrlo očigledan prikaz, lak i zanimljiv za korišćenje.

Izbor aplikacija je veliki, od onih koje prikazuju ljudsko telo u celini, kao na primer: Human body (male) educational VR 3D koju možete preuzeti ovde 

ili  Anatomy Learning  – 3D Atlas koju možete preuzeti ovde.

Posebne organe možete upoznati kroz aplikaciju Intrenal Organs in 3D koja se nalazi ovde, Ili My Organs Anatomy, ovde.

Detaljno proučite ljudski mozak ovde, Ili ovde.

Ljudsko srce možete bolje upoznati kroz aplikacije Heart Anatomy Pro, ovde ili My Heart Anatomy, ovde

Osim za obradu nastavnih jedinica, aplikacije možete preporučiti učenicima za učenje, vežbe i zabavu kod kuće a možete ih koristiti i za ispitivanje i proveru znanja. Individualno ili u paru učenici mogu predstaviti određeni organ ili sistem u ljudskom organizmu pokazujući naučeno kroz aplikaciju. Organe u većini aplikacija moguće je uvećati, rotirati, pomerati što bi olakšalo demonstriranje i pomoglo boljem razumevanju i pamćenju podataka.

Apliacije možete koristiti na svom računaru, tabletu ili pametnom telefonu i tako ih uvek imati pri ruci. Mogu vam poslužiti kao dobra inspiracija i pomoć u realizaciji nastave. 

3D na času biologije

Ostavite odgovor